Over het eiland Vlieland

Het prachtige Waddeneiland Vlieland ligt op ongeveer anderhalf uur varen tussen Texel en Terschelling in. De veerdienst vertrekt uit de historische havenplaats Harlingen. Het is de moeite waard om onderweg een kijkje te nemen op het buitendek om de mooie natuur van de Waddenzee in u op te nemen. Vlak bij Vlieland op een zandplaat de 'Richel' liggen vaak veel zeehonden te zonnen. 

Het dorp Oost-Vlieland

Eenmaal aangekomen op Vlieland zal de unieke rustige eiland sfeer deel van u worden. Het enige dorpje, Oost-Vlieland, herbergt vele leuke terrassen, restaurants, cafés en winkels. Vlieland beschikt over uitstekende hotelaccommodatie maar ook over goede appartementen en vakantiehuizen.

Een groot voordeel van het vakantie-eiland Vlieland is dat het autoluw is. Alleen Vlielanders mogen met een auto over het eiland rijden en dit komt de rust en natuur zeker ten goede. Daarom is Vlieland uitstekend geschikt om te fietsen en te wandelen. Mooie fiets-en wandelpaden brengen u naar de mooie plekjes die Vlieland te bieden heeft.

Hoogste duin van Nederland

Passend bij de unieke natuur is het hoogste duin van Nederland Vuurboetsduin. Het duin is meer dan veertig meter hoog en is de thuishaven van de vuurtoren van Vlieland. Geniet van  het adembenemende uitzicht over het eiland en wie weet kunt u uw vakantieaccommodatie wel zien.  

Het Waddeneiland Vlieland is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor gezinnen en een short-break. Op dit Waddeneiland zult u zeker de rust vinden die u zoekt.

 • Eiland safari tour

  Eiland safari tour

  Vlieland ontdekken met de Tuk Tuk is de leukste manier.

  Lees meer
 • Elektrische Tuk Tuk’s

  Elektrische Tuk Tuk’s

  Kies voor de ophaalservice of boek voor uw bruiloft.

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.